Have a nice day!

miercuri, 27 iunie 2012

Ce ma face sa ma simt vie

  Durerea. Ploaia. Ochii verzi.

  Ma umplu de sange pe maini in fiecare inceput de primavara pentru ca pielea mea e atat de sensibilia incat nu rezista altfel schimbarii de temperatura. Si, totusi, iubesc primavara. Si, totusi, o asociez durerii.

  Ne cacam pe noi ca ne place ploaia, ca o simtim, ca zburam, ca pizda ma-sii, defapt fugim de ea ca dracu de tamaie. Ne udam. Si nu-ntelegem nimic.

  Raman indiferenta in 98% din cazurile in care intalnesc persoane cu ochi albastri sau negri sau caprui. Daca au ochi verzi m-am udat toata. E un fel de afinitate pentru verde fata de alte culori, asa cum afinitatea hemoglobinei fata de monoxidul de carbon e cam de 200 de ori mai mare decat fata de oxigen. Deci G. ar putea fi un mol de CO iar eu niste hemoglobina normala, nemodificata.

   Frica. Biologia. Ciocolata.


 Frica ca pot sa mor in somn, fara sa-mi fi pierdut virginitatea sau sa fi facut prima disectie. Frica ca nu voi reusi sa slabesc niciodata INCA 10 kg sau frica ca voi fi a2a, ca va veni momentul ca cineva sa mi-o ia inainte. Frica ca nu voi avea mereu dreptate, frica ca voi pierde.


 Biologia inseamna viata. Chimia, la fel. Matematica se joaca cu cifre si semne care efectiv nu salveaza pe nimeni. In schimb, o simpla manevra Heimlich salveaza zilnic oameni din a se sufoca din cauza unei firimituri de paine.

  Ciocolata e buna. Poate vorbesc in necunostiita de cauza, dar e ca o inaltare, o depasire a spatiului si timpului. Ceva mai fain sentimentul decat dragostea.



  Merita sa traim pentru o zi in care e soare, pentru alta in care e furtuna. Pentru a vedea azi mugurii, maine bobocii si poimaine florile. Merita sa traim sa vedem copii crescand, evoluand, si nu oamenii murind in jurul nostru.

   Ma simt vie cand deschid pachetul  de ciocolata, cand deschid fereastra sau cartea de microbiologie. Ma simt vie cand cineva imi pune mana pe umar, surprinzandu-ma. Ma simt vie cand sunt sarutata pe neasteptate. Ma simt vie cand castig.


   Ma simt vie chiar daca stiu ca desi azi e soare, maine va fi furtuna. Ma simt vie chiar daca stiu ca oamenii din jur mor. Ma simt vie cand termin ciocolata sau cand inchid fereasta sa nu fie curent.


Ma simt vie!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu