Have a nice day!

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Ochi verzi

Ochi verzi, ochi verzi - slabiciunea mea...

Era o zi fierbinte de septembrie. Mara se-ntorcea de la liceu, topindu-se ca o inghetata de capsuni uitata pe masa. Nu voia decat sa ia paine. Sa ia paine, sa se duca acasa, sa-si dea jos camasa uda, si sa bea o cana mare de apa minerala.

Trecea grabita, neinterensata, rupta de lumea din jur. Se gandea doar la apa minerala. S-a impiedicat de el, de Catalin. Catalin iesea din magazinul ala de haine ieftine de la coltul blocului. I-a zis "Bau". Mara i-a zis "Bau"... si Catalin.. Catalin i-a zis "Bau de 2 ori"... Apoi s-a intors in loc, si o privea. O privea cu ochii lui mari, verzi, in care se varsa soarele lunii septembrie. Si Mara a inghetat pe loc, ca si cum ar fi zburat in mijocul iernii, in camasa uda de pe ea, cu o paine in brate si in picioarele goale... dar nu. Era tot septembrie, luni, soare, magazinul de haine ieftine de la colt, ochii lui verzi.

Era ca si cum si-ar fi dat intalnire. Ca si cum ar fi asteptat 16, respectiv 18 ani sa se intalneasca. Ca si cum Dumnezeu i-ar fi luat ca pe doua caramizi si i-a aruncat in fata magazinului.

S-au luat de mana fara sa le zica cineva, s-au luat de mana si s-au dus in spatele blocului. Mara avea camasa uda. Catalin avea parul ud. I-a spus ca se grabeste acasa, ca are gura uscata de sete. Ca vrea apa minerala. S-a uitat la ea cu ochii aia verzi-verzi, slabiciunea ei. Si a sarutat-o pana i-au plesnit buzele si a tipat de durere. A fugit acasa, cu tot cu paine si camasa uda de apa si sange.

A doua zi s-au intalnit. Ca si cum ar fi fost 2 necunoscuti, ce urcau intamplator aceleasi scari. Apoi... apoi Catalin a imbratisat o alta fata. Nu a sarutat-o dement si vulgar, nu mai sarutase oricum pe nimeni asa.

Mara si-a baut linistita sticla de apa minerala, si cand s-a uitat la ea, i s-a parut ca din ochi se evaporase caldura, se pierduse aurul. Ramasese un verde de culoarea suberinei din celula vegetala. Suberina e in celulele moarte. Verdele era mort.

Catalin, Catalin, Catalin...

P.S: Nici macar nu o chema Mara.
P.P.S Nici macar nu il chema Catalin.
P.P.P.S Nici macar nu a sarutat-o....



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu