Have a nice day!

vineri, 22 februarie 2013

Stefan Gheorghidiu Syndrome

    I hate that guy.

Sa crezi ca totul ti se cuvine, ca meriti, repet, meriti, nu traiesti, iubirea absoluta, definitiva? Si Ea? Ea, Ela?..

Eu cred ca l-a inselat. La inceput poate nu, pentru ca, dincolo de toate, ea l-a iubit. Asa, hiperlucid, dornic sa i se dea dreptate, atras de lucruri profunde, ignorand lucrurile banale, cum ar fi banii, societatea, capacitatea de a iubi inainte de a fi iubit.

Sa iubesti la cineva faptul ca te iubeste, sa iti doresti sa iti cada la picioare in repetate randuri dar in acelasi timp sa te enerveze, sa nu suporti sa iti cumpere camasi sau sa iti aranjeze parul... Da ce, tu crezi ca esti perfect si nu e loc de inbunatatiri? Eu cred ca l-a inselat, si da, ii gasesc circumstante atenuante. Pentru ca nicio femeie nu ar trebui sa fie legata si dependenta de sotul ei, pentru ca trebuie sa existe un echilibru si o libertate, pentru ca merita sa fie ranit.

Ah, si cat a suferit... Dar ce, a lasat sa se vada? Nu, nu, cand trecea pe langa era era tot un zambet, iar ea.. parca i-ar fi smuls cineva inima din piept, cel mai tare a durut-o sa vada ca nu provoaca nicio stare. Toate demersurile ei, toate demersurile ei de a ii starni trairi au fost inutile, cel putin trairi exteriorizate. Ca orice intelectual, a avut grija sa ii interiorizeze fiecare emotie. Daca el i-ar fi aratat ca ii pasa, si nu, nu ca e deranjat ca e inselat, pentru ca nu asta il deranja, ci, pur si simplu, faptul ca el nu e statuia la care Ela sa se inchine, daca el ar fi aratat iubire, iubirea absoluta pe care avea pretentia absurda de a o primi, cei doi ar fi avut o sansa.

Si da, eu cred ca l-a inselat. Si cred ca l-a inselat pentru ca voia sa vada ca si lui ii pasa, nu la modul de orgoliu  ranit, ci la modul de TE IUBESC ELA. Nu s-a lins cu altu pentru ca e curva, ci pentru ca astepta ceva in schimb. Si poate, nu l-a inselat. Poate doar a vrut sa creada ca l-a inselat. Dar un singur scop a avut, si e un scop pentru care eu imi dau jos palaria.

Si nu i-a spus niciodata. Probabil si acum, fraierul ala, ratatul ala de Gheorghidiu crede ca Ela e o bleaga, o tipa insipida si usuratica, atrasa de bani si de lucruri frivole, care nu stie sa puna pret pe ceea ce e cu adevarat important.

Dar se inseala. Pentru Ela, cea mai importanta era iubirea. Iubirea pe care i-a daruit-o, iubirea pe care si-a luat-o inapoi intacta, iubirea pe care nu a primit-o niciodata in schimb. Daca Stefan a suferit enorm de mult, e pentru ca a meritat. Pentru ca nu a stiut decat sa se gandeasca ca el merita totul, nu a oferit, nu s-a oferit.

Si Ela, o sa devina soarele pe cerul cuiva, un cer care noaptea o sa stie sa-i ofere stele. Ela merita stelele.


P. S: Are corespondent in realitate.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu