Have a nice day!

sâmbătă, 30 martie 2013

Unde e iubirea

Iubire nu e cand iesim pe strada tinandu-ne de mana, iubirea nu e in cadourile scumpe, in hainele de firma, in declaratiile de dragoste copiate si invatate de pe rost. Iubirea nu tine cont de clasa sociala, de cati bani ai in buzunar, de cat de smecher esti.


Iubire e atunci cand pe pervazul ferestrei mele aud porumbeii cum aduc crengute sa isi faca cuib, in fiecare an. Cand pun frimituri de paine si cand ii vad cum incearca sa isi ia zborul. Cand isi iau zborul dar revin ocazional, cand imi canta uneori la geam dimineata, cand am ore de la 8.

Iubire e cand stam non stop unul cu altul, cand facem lucrurile obisnuite impreuna, cand ne trezim si ne culcam cu imaginea celuilat in cap, cand noaptea pare scurta si inutila pentru ca adormim tarziu si ne trezim devreme tot unul cu altul, tot noi, tot doi.

Iubirea e cand gasesc pe masa ceaiul cald, sau prajituri sau hainele spalate si impachetate in pat. Cand ma suni si ma intrebi cum ma simt. Iubirea e cand mama ma suna in fiecare seara si, dupa ce a disecat in prealabil fiecare propozitie din ce scriu pe blog, ma ia prin invaluire sa afle ultimele noutati, cum citeste ea printre randuri cu iubirea.

Iubirea e fuga, fuga asta nebuna, unul in bratele altuia si unul de altul, fuga asta de care pana si eu m-am saturat, as vrea sa ma opresc si sa te iau in brate, sa ma lasi sa te iau in brate. Iubire e cand iti pasa, cand pui suflet, cand ai obrajii uzi de lacrimi, cand lupti, cand arati ca vrei si ca nu conteaza ce zice lumea, iubire e cand crezi. Cand crezi in mine, in ea, in el, cand crezi in oameni.

Iubirea e cand dupa ce vin de la scoala, copilul ala mic care e mic pentru ca mereu a fost mic fuge si ma ia in brate si tipa: Daanii!! Ai venit de la scoala!

Iubirea e bunica, iubirea e bunicul, sunt oamenii pentru care as face orice, oamenii la care nu as renunta niciodata. Iubirea e cand oricat de mult iti greseste cineva mereu gasesti puterea sa il ierti, sa te intorci din drum la el, sa iti calci pe inima. Iubirea e atunci cand, dupa ce ai dat-o in bara de 595484 ori, nu abandonezi.


In iubire cred. Iubire caut, astept, pentru iubire invat, pentru iubire ma trezesc dimineata. Pentru iubirea pe care o primesc, pe care vreau sa o primesc, pe care o ofer si care ma incalzeste. Pentru fericirea si betia aia care ma cuprinde de cate ori primesc aschii din Tine, iubire.

Aici e iubirea. Aici unde suntem noi, aici unde sunt jucariile de cand eram mici, pozele, mainile noastre, buzele tale, pielea, parul meu, totul din varful celui mai lung fir de par pana la degetele de la picioare.

Unde e iubirea sunt si eu, pentru ca fara ea as fi intr-un film alb-negru, dar eu traiesc diurn. Parfumul, ciocolata, poezia, oja si lacul de unghii, totul, totul e iubire. Primavara cu florile, vara cu marea, iarna cu zapada, toamna cu mirosul de frunze moarte. Tu cu ochi verzi, albastri, caprui, tu care canti la chitara sau esti student la medicina, tu care esti mediocru si nu citesti carti deloc, tu care mi-ai luat flori, tu care m-ai luat de mana, tu care m-ai iubit, tu care m-ai parasit, tu esti iubire.

Tu care ma cresti si imi dai de mancare de 17 ani, care imi bagi rufele la masina si ma iei in brate cand plang si cand sunt suparata, tu care ai fost acolo mereu, care ai plans si ai ras cu mine, tu care .... TU.

Iubirea e in nucleul fiecarei celule, sau in citoplasma celulelor anucleate. In ochi, in zambet, in borcanul cu dulceata.

Iubesc. Iubesc. Iubesc iubirea, in iubire cred, pentru iubire lupt, iubire vreau si cer si caut si nimic mai mult. Iubirea. Tine de cald si tine si de foame. E Iubire. E aici. Si e totul.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu